ПОРАДИ ФАХІВЦЯ: ЯК ПІДІБРАТИ ПЛІНТУС В ІНТЕР’ЄРІ

ПОРАДИ ФАХІВЦЯ: ЯК ПІДІБРАТИ ПЛІНТУС В ІНТЕР’ЄРІ

09.07.2022, 00:00

ЯК ПІДІБРАТИ ПЛІНТУС В ІНТЕР’ЄРІ

Можливо Ви вже робите ремонт в своєму домі або тільки запланували його робити. Напевно,  вже продумали загальний інтер’єр та основні кольори (для стелі, стін, дверей), завантажили десятки фото в інтер’єрі меблів різних домашніх приміщень (кухні, ванної кімнати, дитячої та спальні). Це все дуже гарно, але якісний чи як кажуть «дизайнерський» інтер’єр складається з деталей та маленьких дрібничок.  Навряд чи хтось приділяє велику увагу вибору плінтусів, але даремно, адже плінтуси можуть доповнити інтер'єр або навпаки його дуже зіпсувати. Ми підготували для Вас кілька порад як правильно вибрати плінтус та зробити свою домівку неперевершеною.

Порада 1. Висота плінтуса: як обрати висоту плінтуса?

Найчастіше використовуються плінтуси висотою від 6 до 10 см Але бувають і вийнятки які виробляють деякі виробники 2 до 15 см.

Висота плінтуса залежить в основному від висоти приміщення де цей плінтус буде використовуватись:

  • Невисокі кімнати (близько до 2,5 м включно) – найкращим чином підійдуть плінтуса висотою 5-7 см, 90% виробників мають в своєму асортименті плінтус 6 см в різних кольорах, але якщо приміщення ще і має невелику площу, краще, щобі плінтус мав колір стіни так висота приміщення буде візуально збільшено;
  • Кімнати висотою близько від 2,5 м до 2,8 м -  підійдуть плінтуса висотою 7-8 см;

В приміщеннях висота яких сягає 3 м і вище (часто в приватних будинках або установах) рекомендується обирати плінтус висотою 9 см і вище.

Порада 2. Стиль плінтуса: як обрати плінтус під стиль інтер’єру?

  • Якщо Ваш інтер’єр планується в стилі «Класика»  тоді Ваш вибір фігурний, заокруглений плінтус з дерева або МДФ;
  • Стиль «Хай-тек», щоб не перетворився в стиль «Хай-так» – обирайте плінтус з металу або ламіновані плівкою під колір металу; підійдуть алюмінієві плінтуса, пластик кольору метал або МДФ пофарбовані чи ламіновані;
  • Стилю «Заміський будинок» характерно використання грубої деревини з сучками та різнотонами, плінтус потрібно вибрати під підлогу з тими ж властивостями;
  • Ви обрали стиль «Мінімалізм» чи «Лофт», тоді зверніть увагу на просту та рівну форму плінтусу, з легким заокругленням згори та гладкою поверхнею.

Якщо Вам з цього нічого не підійшло, не турбуйтеся обрийте серцем який Вам більше сподобається, для цього є окремий стиль «Еклектика» або Змішаний стиль. За допомогою еклектики можна оформити унікальний і неперевершений інтер’єр.

Порада 3. Матеріал: з якого матеріалу обрати плінтус?

 дерев’яний плінтус підійде для підлоги з штучного паркету, масивної дошки, паркетної дошки чи ламінату;

  • Алюмінієвий плінтус – один з найдорожчих, має високі якісні характеристики і найчастіше використовується в мінімалістичних інтер’єрах де є міжкімнатні двері прихованого монтажу і стіни пофарбовані; Також використовуються плінтус прихованого монтажу з декоративними вставками с фарбованого МДФ або шпонованими вставками. Матеріал підлога в цьому випадку будь-який, будь то паркет чи масив дерева, або керамограніт чи мармур.
  • МДФ-плінтус і шпонований плінтус підійдуть під паркет і ламінат;
  • Полімерні плінтуси  - найпопулярніші за інші, вони підходять до будь-яких підлог (частіше в білому кольорі під фарбування), та в будь-які приміщення: в офісі, в ресторані, у вітальні та спальні, навіть у ванній кімнаті за потреби можна використовувати ці плінтуси тому, що водостійкі (вони не мають в своєму складі деревини)
  • пластиковий плінтус – найдешевший і досі один з популярних варіантів, часто використовується з ламінатом, лінолеумом, плиткою, вініловою підлогою та ковроліном.

Порада4. Колір плінтуса: як обрати колір плінтуса?

  • Плінтус кольору підлоги – класичний і найпоширеніший метод, що дозволяє плінтусу злитися з підлогою та візуально розширити простір.
  • Плінтус в колір стіни – візуально не зменшує, а в деяких випадках збільшує висоту приміщення;
  • Плінтус кольору міжкімнатних дверей – цей варіант підходить для відокремлення кольору стіни від підлоги та створює враження ефекту картини, підкреслює чіткі лінії у приміщенні. Каще, коли висота плінтусу буде співпадати з шириною дверної лиштви, так вони будуть здаватися продовженням одне одного;
  • Ще один дизайнерський прийом – плінтус контрастного кольору. Такий варіант підходить в різнофактурних обробках стін так в деяких стилях інтер’єру, наприклад «Лофт» або індустріальний стиль, в яких не повторюється ні колір підлогового покриття, ні колір стін, ні колір дверей.

 


Статті

Укріплювач стяжок Mapei Prosfas: Професійний погляд на його застосування в будівництві
20.01.2024

Чим укріпити стяжку якщо вона крихка? Робили стяжку та щось пішло не так? Чи є матеріал який здатен укріпити стяжку підлоги та досягти міцності для монтажу паркетної дошки на клей?

На всі питання є одна відповідь: Так і це Укріплювач стяжки Mapei Prosfas

Як вибрати підкладку під ламінат
20.01.2024

Перш ніж розпочати процес укладання ламінату, необхідно ретельно підготувати основу для монтажу підлогового покриття. Це напряму впливає на тривалість служби підлоги та якість звуко- та теплоізоляції в будинку. У цій статті розглянемо матеріали, які використовуються для підкладки під ламінат.

Кварцвініл: Товщина. Яка буває? Навіщо? Чому?
05.09.2023

Кварцвініл якої товщини випускається? Чим відрізняється 2 мм від 4,5 мм? Для чого потрібен товщий а для чого тонкіший? На всі ці запитання ви знайдете відповіді прочитавши цю статтю

(097) 967-77-60
(066) 310-80-22
Категорії