5 порад: Як вибрати правильний ламінат

5 порад: Як вибрати правильний ламінат

05.05.2022, 00:00

Сучасний ламінат - одне з найпопулярніших і універсальних покриттів для підлоги, і вам не потрібно бути супер професіоналом, щоб зробити правильний вибір.

Прочитавши поради щодо підбору кращого ламінату та скориставшись грамотною консультацією наших менеджерів, ви залишитеся задоволені результатом!

5 кроків вибору ламінату:

1. Клас зносостійкості

2. Товщина та її особливості

3. Замкове з'єднання

4. Ламінат з фаскою або без

5. Якого виробника вибрати

1. Клас зносостійкості

31 клас – 32 клас – ламінат підходить для житлових приміщень з низьким та середнім ступенем прохідності. Це спальня, вітальня, коридор, кухня, дитяча та ін. 33 клас – 34 клас – використовується для укладання в офісних та комерційних приміщеннях з інтенсивним навантаженням та високою прохідністю. Радимо вам не орієнтуватися насамперед на клас ламінату. Спочатку зверніть увагу на щільність, товщину та якість обробки плити. Наприклад, у різних виробників 32 і 33 класи ламінат може бути однаковий показник щільності.

2. Щільність та товщина

Ці параметри необхідно розглядати у комплексі. Найтовстіший ламінат - ще не означає найкращий. На що варто звернути увагу при виборі ламінату: У наших магазинах представлений ламінат завтовшки від 8 до 12 мм. Чим товщі у вас ламінат, тим тихіше буде стукіт при ходьбі та падінні предметів. Товстим європейським ламінатом приємніше ходити, і він більше схожий на натуральне дерево. Необхідна щільність плити залежить від приміщення. Наприклад, для кухні та коридору вибирайте ламінат щільністю від 900 гр.

Майте на увазі, що вологостійкий та водостійкий ламінат – це різні властивості. Вологостійкий – підходить для вологого прибирання та вимагає швидкого усунення розлитих рідин. А водостійкий – підходить для прямого контакту з водою протягом певного часу (на який час – уточнюйте інформацію у матеріалах виробника або наших менеджерів).

3. Замкове з'єднання

Весь ламінат виготовляється з однаковою конструкцією замків і укладається за системою Click – замикаються один з одним під кутом 45 градусів щодо підлоги. Кожен виробник удосконалює замки по-своєму – покращує конструкцію замку, додатково обробляє від вологи. Радимо вам не заглиблюватися, особливо, кожного з'єднання, але краще вибирати серед європейських виробників. Всі замки гарантовано виконуватимуть свою головну функцію і прослужать вам довгий час.

4. Ламінат з фаскою або без

Ламінат із фаскою – вибір більшості наших покупців. Зазвичай фаска робиться на паркетній, інженерній та масивній дошці. Але виробники ламінату наслідували цей приклад, щоб зробити його схожим на натуральне дерево. Чому ж він такий популярний? Давайте розглянемо основні моменти: Естетичне сприйняття. Ламінат з фаскою виглядає натуральнішим і більше схожий на справжню деревину. Якщо вам подобається фактурна підлога, де виділяється кожен плашок, то обов'язково вибирайте ламінат із фаскою. Також радимо класти ламінат саме з фаскою у комерційні та офісні приміщення.

Якщо з'являться невеликі щілини через ослаблення замка, фаска їх замаскує. Але це не вирішує проблеми з навантаженням на замки при некоректній підготовці основи.

5. Якого виробника краще вибрати

Радимо вибирати ламінат європейських виробників – Бельгія, Німеччина, Чехія, Австрія, Франція. 3 основні переваги саме європейського ламінату: У всіх виробників у Європі дуже високі стандарти якості продукції, що виробляється. Завжди є всі необхідні сертифікати якості, екологічності та пожежної безпеки. На заводах стоїть сучасне та технологічне обладнання для підвищення якості вироблених підлог. Щорічно проводиться безліч комісій та перевірок щодо дотримання екологічних норм при виробництві ламінату.


Статті

Укріплювач стяжок Mapei Prosfas: Професійний погляд на його застосування в будівництві
20.01.2024

Чим укріпити стяжку якщо вона крихка? Робили стяжку та щось пішло не так? Чи є матеріал який здатен укріпити стяжку підлоги та досягти міцності для монтажу паркетної дошки на клей?

На всі питання є одна відповідь: Так і це Укріплювач стяжки Mapei Prosfas

Як вибрати підкладку під ламінат
20.01.2024

Перш ніж розпочати процес укладання ламінату, необхідно ретельно підготувати основу для монтажу підлогового покриття. Це напряму впливає на тривалість служби підлоги та якість звуко- та теплоізоляції в будинку. У цій статті розглянемо матеріали, які використовуються для підкладки під ламінат.

Кварцвініл: Товщина. Яка буває? Навіщо? Чому?
05.09.2023

Кварцвініл якої товщини випускається? Чим відрізняється 2 мм від 4,5 мм? Для чого потрібен товщий а для чого тонкіший? На всі ці запитання ви знайдете відповіді прочитавши цю статтю

(097) 967-77-60
(066) 310-80-22
Категорії